Workshops

In onze studio aan de Sint Urbanusweg aan de Maas in Venlo, geven we vanaf oktober 2022 ook workshops! Op zaterdagen, in de ochtend en/of de middag, kunt u vanaf nu ook zelf creatief zijn, want kunst is écht voor iedereen. We starten met de workshop:

Venlo, laot dienen eigen haan kreije

De Venlose Jocus’ Haan is een bekend beeld, maar heeft verschillende gezichten. Want bovenal is deze haan dat wat je zelf onder Vastelaovend verstaat. Daarom organiseert Studio Mansvelders de workshop ‘Venlo, laot dienen eigen haan kreije’. Kom in ons atelier – onder professionele begeleiding en met dito materiaal – je eigen haan boetseren, die dan met Vasteloavend trots in je vensterbank kan staan. 

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk, je hoeft geen ervaring te hebben met het werken met klei. Iedereen kan deze haan in klei laten kraaien op een eigen unieke manier. 

Een haan met een eigen gezicht is niet alleen heel leuk om te maken, het is ook een mooi cadeau voor Sinterklaas of Kerst. Daarom zijn er al workshops ‘Venlo, laot dienen eigen haan kreije’ vanaf oktober! Opgeven voor de workshops kan via onze webshop, maar je kunt ook mailen of bellen met Mel of Pascalle over deelname of als er nog vragen zijn. 

De workshop vindt plaats op een aantal zaterdagen, in onze studio aan de Maas, aan de rand van de stad. Voor het maken van de haan zijn twee dagdelen nodig. Op onze site kun je data kiezen. Ook is er keuze uit ochtenden en middagen. Beschikbare data zijn:

  1. Zaterdag 22 oktober 2022 – workshop 1, het boetseren van de haan en zaterdag 12 november 2022, workshop 2, het schilderen van de haan, tijd: 10.00 uur – 12.30 uur VOL
  2. Zaterdag 29 oktober 2022 – workshop 1, het boetseren van de haan en zaterdag 19 november 2022 – workshop 2, het schilderen van de haan, tijd: 10.00 uur – 12.30 uur. VOL
  3. Zaterdag 12 november 2022 – workshop 1, het boetseren van de haan en zaterdag 26 november 2022 – workshop 2, het schilderen van de haan, tijd: 14.00 uur – 16.30 uur VOL
  4. Zaterdag 19 november 2022 – workshop 1, het boetseren van de haan en zaterdag 17 december 2022 – workshop 2, het schilderen van de haan, tijd: 14.00-16.30 uur VOL
  5. Zaterdag 14 januari 2023 – workshop 1, het boetseren van de haan en zaterdag 28 januari 2023, workshop 2, het schilderen van de haan, tijd: 10.00 uur – 12.30 uur
  6. Zaterdag 14 januari 2023 – workshop 2, het boetseren van de haan en zaterdag 28 januari 2023, workshop 2, het schilderen van de haan, tijd: 14.00 uur – 16.30 uur

Op de eerst dag wordt de haan geboetseerd van klei. Alle materialen, hulpmiddelen, uitleg en hulp is voorhanden. De vers gekleide haan blijft dan achter in onze studio, waar wij zorgen dat ie goed indroogt in de komende weken. Op de tweede dag wordt de haan bijgewerkt en geverfd. Het kan een haan worden met veel kleuren, of eentje in een enkele kleur, tot aan goud toe. Tot slot wordt de haan gevernist en zetten we ‘m op een sokkel naar keuze. 

Workshop ‘Maak je eigen Jocus’ Haan’ gegevens:

Duur: 2 workshops van elk 2,5 uur

Tijd: ochtenden: 10.00-12.30 uur | middagen: 14.00-16.30 uur

Op zaterdagen vanaf 22 oktober 2022 tot en met 28 januari 2023

Ga naar de webshop voor update van de data en voor reserveringen.

Waar: Sint Urbanusweg 6, Venlo

Deelnemers: Maximaal 12 personen per workshop. De workshop gaat door bij een deelname van minimaal 6 personen; als u een plek heeft gereserveerd/gekocht voor een workshop die niet door kan gaan omdat het startaantal deelnemers niet voldoende is, dan nemen we tijdig contact met u op en proberen een nieuwe datum te vinden. Natuurlijk krijgt u uw inschrijfgeld terug als dat niet mocht lukken. Mocht je zelf door onverwachte omstandigheden niet kunnen, dan kun je tot een week van tevoren afmelden door te bellen of mailen, en je geld teruggeboekt krijgen. Is het korter dan een week dan zetten we – in verband met planning en inkoop – het bedrag om in een andere workshop.

Begeleiding: Pascalle Mansvelders & Max Malcorps

Prijs: voor de 2 workshops: 75 euro

Inclusief: (professionele) klei, verf, vernis, sokkel en gebruik van alle verdere benodigdheden. Met koffie, thee & cake. En inclusief 21% BTW. Vasteloavesgezelligheid inbegrepen. 

Denk ook eens aan deze workshop als gezellig en bijzonder uitje met familie, vrienden, je (vasteloaves)club en ga zo maar door… Er is veel mogelijk in onze Studio. Neem contact met Mel of Pascalle op voor meer info of voor het aanvragen van een speciaal arrangement. We horen het graag als er aanvullende wensen zijn. Ook andere datamogelijkheden zijn bespreekbaar. Oh, en deze workshop is ook leuk om cadeau te doen…

Met dank aan de leden van de Pers & Propaganda Commissie van Jocus, voor het deelnemen aan de eerste workshop, de mooie resultaten, de gezelligheid en de foto’s!

Begin 2023 zullen meerdere workshops georganiseerd worden, volg ons op Facebook om te zien welke bijzondere dingen je allemaal zelf kunt gaan maken in onze studio in de komende tijd.

Workshops in onze studio zijn voor iedereen toegankelijk, je hoeft geen ‘creatieve ervaring’ te hebben. Kijk voor meer informatie bij Workshops, of reserveer gelijk een plek voor een workshop in onze webshop. Heb je vragen, speciale wensen of ideeën voor workshops, we horen het graag!