New(s)

18-3-2023 | PAASWORKSHOPS

De familie Mansvelders heeft een lange traditie van paaseieren schilderen. Elk jaar komen we, de dag voor Pasen (uit het hele land en daarbuiten), als familie bij elkaar om samen eieren om te toveren tot ware kunstwerkjes. Dit jaar delen we deze traditie in een workshop…

Op zaterdag 8 april geven we 2 workshops, Paaseieren schilderen, eentje in de ochtend en eentje in de middag. Dat doen we met zoveel mogelijk familieleden erbij. We hebben plek voor maximaal 10 mensen erbij in onze studio om mee te schilderen. Lees meer onder workshops, of ga naar onze webshop om je hiervoor op te geven…

10-1-2023 | MAX MALCORPS

Vanaf 2023 zet ook Max Malcorps zich in voor onze studio. Max is ontwerper en coach. Sinds 2022 werkt hij samen met Pascalle aan het ontwerp van lampen. Vanaf dit jaar geeft Max ook verschillende workshops in onze studio. Ook voor communicatietraining en creatieve coaching kunt u hem inschakelen. Wilt u meer weten over Max en zijn werk voor onze studio, kijk op: Max Malcorps

25-10-2022 | NU OOK WORKSHOPS!

In onze studio aan de Sint Urbanusweg aan de Maas in Venlo, geven we vanaf oktober ook workshops! Op zaterdagen, in de ochtend en/of de middag, kunt u vanaf nu ook zelf creatief zijn, want kunst is écht voor iedereen.

We starten met een workshop ‘Maak je eigen Jocus’ haan’, onder de titel “Venlo, laot dienen eigen haan kreije!” De Venlose Jocus’ haan is een bekend beeld, maar heeft verschillende gezichten. Want bovenal is deze haan dat wat je zelf onder Vastelaovend verstaat. Kom in onze studio onder professionele begeleiding en met dito materiaal, je eigen haan boetseren, die dan met Vastelaovend trots in je vensterbank kan staan.

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk, je hoeft geen ervaring te hebben met het werken met klei. Kijk voor meer informatie bij Workshops, of reserveer gelijk een plek voor een workshop in onze webshop.

29-6-2022 | Pinda Wullum ook te zien en te koop bij snoepwinkel Truuske

Vanaf vandaag is ons nieuwe Pinda Wullum beeldje ook te zien en te koop bij de unieke snoepwinkel Truuske aan de Parade in Venlo, de prachtige, nostalgische snoepwinkel van Angelique en Frits Dirkse-Braun. De verhalen over Pinda Wullum melden niet alleen dat hij pinda’s verkocht, maar ook snoepwaar. We zijn dan ook erg blij met deze plek voor ons beeldje in deze bijzondere winkel. Pinda Wullum is bij Truuske te zien en te koop vanaf woensdag 29 juni. De prijs van het beeldje – in alle kleuruitvoeringen – is 27,50 met een zwarte houten sokkel of een plexiglas kubus. En voor 2,50 kunt u bij Truuske de kubus laten vullen met snoep!

16-6-2022 | onze sculpturen nu ook te koop bij Boekhandel Koops

Een deel van onze beeldjes is nu ook te zien en te koop bij Boekhandel Koops, Klaasstraat 17 in Venlo, zie de website voor toeristen informatie Venlo. De bekende Venlose boekhandel heeft veel lokale items en producten in haar ruime assortiment, vanaf vandaag vind je ook de beeldjes van Hay van Studio Mansvelders ertussen! Zij aan zij met de skyline van Venlo en zoveel meer, verkoopt Boekhandel Koops nu ook ons Pinda Wullum beeldje in vier kleuren met de twee sokkel-variaties, én de sculptuur van Valuas & Guntrud 2.0 in twee varianten, met – maar ook zonder – sokkel. Dus wil je ons werk ‘in het echt zien’? dan loop eens binnen bij Koops…

1-6-2022 | Lancering nieuw beeldje Pinda Wullum

Een nieuwe, oude en bekende, ster aan het firmament bij Studio Mansvelders! 

De Venlose stadsfiguur Pinda Wullum.

De in 1892 geboren Tsen Koa Pai, vestigde zich in de jaren dertig van de vorige eeuw in Venlo als handelaar van Chinees aardewerk en oosterse tapijten. Toen tijdens de oorlog zijn verkoopwaar schaars werd, schakelde hij over op de verkoop van snoep en pinda’s, wat hem zijn bijnaam opleverde. Later breidde hij z’n assortiment uit met zelfgemaakte chocolade en ander snoepgoed. 

Hij werd een bekende Venlonaar en graag geziene gast in het Venlose uitgaansleven in de jaren veertig. Er was geen kermis, carnaval of danslokaal waar Pinda Wullum niet aanwezig was met zijn zonnige humeur en zijn zakjes pinda’s. Volksverhalen vertellen dat hij in de danszalen in het geheim ook condooms aan de man bracht, die hij vanonder de pinda’s uit zijn oude boekentas of draagbak voor zijn buik tevoorschijn toverde. In de zestiger jaren werd Pinda Wullum ziek en in 1963 verliet hij Venlo om in Duitsland te gaan wonen, waar hij twee jaar later overleed. 

Bijna veertig jaar stond van Pinda Wullum een bronzen beeld in Venlo, eerst op de Grote Beekstraat en later op de Jodenstraat, lachend gezeten op een sokkel en met zijn hand in de boekentas om zijn koopwaar tevoorschijn te halen. In 2016 werd het beeld door onbekenden van z’n sokkel geroofd, de sculptuur is nooit teruggevonden. Inmiddels is er een nieuw stenen beeld van hem in de Venlose binnenstad geplaatst.

De Pinda Wullum van Studio Mansvelders is een nieuw ontwerp van Hay, de maker van het oorspronkelijke bronzen beeld uit 1988. In de webshop van de studio is het te bestellen in vier kleuren: zwart, wit, goud en zilver, daarbij is te kiezen uit twee verschillende sokkels. De eerste is in maatverhoudingen een zwarte replica van het oorspronkelijke voetstuk van de sculptuur; de tweede is een holle vierkante plexiglas kubus. Deze is gevuld met pinda’s en een ertussen verstopt condoom bij ons te bestellen, maar is ook zelf te vullen met bijvoorbeeld snoep, lege ballonnetjes, bloemen, wijnkurken, en ga zo maar door. Kijk in onze webshop voor meer ideeën… 

Het beeldje van Pinda Wullum wordt los van de sokkel geleverd, dit zodat hij op verschillende manieren (erop) kan zitten, en ook los te plaatsen is zoals bijvoorbeeld in een boekenkast of op een keukenkastje. Probeer het op verschillende plekken in huis uit. De lege plexiglas sokkel bestaat uit twee delen, hou er bij het oppakken rekening mee dat alles los zit, het beeldje maar ook de twee delen van de sokkel, dus pak het op met twee handen! Het beeld kan tegen een stootje maar als de sokkel openschuift vliegen je de pinda’s om de oren 😉

Vanaf vandaag is het nieuwe beeldje van Pinda Wullum te koop via onze webshop, kijk hier…

27 – 4 -2022 | Interview met Pascalle in Venlo Vanbinnen


15-11-21 | Plaatsing eerste beeld St. Joseph 2021

Dit weekend mochten we het eerste beeld uit de serie LOVE IS A VERB | St. Joseph 2021 afleveren voor plaatsing in de hal van een prachtig herenhuis in Maastricht. Hoe mooi in deze omgeving met mergelsteen-wanden…

19-10-21 | we maken momenteel een mal voor het beeld van St. Joseph 2021;

dat levert wel heel mooie foto’s op…

15-10-21 | ThnX for coming!

Het was erg mooi jullie met zovelen te hebben mogen verwelkomen in onze studio, tijdens de Family & Friends Welcome weekenden in september en oktober 2021, waarin we de deuren voor jullie open hadden gezet. Dank voor al jullie aandacht, hartelijkheid, lieve woorden, mooie observaties en energie aangaande ons en ons werk! Een speciaal dank je wel voor het vertrouwen van degenen die werk van ons kochten, reserveerden en bestelden – we gaan hard verder aan de slag – en aan degenen die als onbekenden binnenkwamen en als vrienden en familie vertrokken.

Hopelijk tot ziens volgend jaar (of eerder!)

24-09-21 | Venlo Vanbinnen over Studio Mansvelders

ga hier naar Venlo Vanbinnen

22-09-21 | Bezoek onze studio in het FRIENDS & FAMILY WELCOME EVENT 2021

Voor de duidelijkheid: je kunt altijd bij ons binnenlopen om een kijkje te nemen, maar omdat we alle drempels die kunst soms op kan werpen met de voeten willen treden, maken we er deze dagen een familiair EVENT van. Met een hapje en een drankje. 

Een jaar geleden is STUDIO MANSVELDERS gestart als familiecollectief in kunst en design. In een vliegende modus, mogen we wel zeggen, met de introductie van ons eerste beeld van Valuas & Guntrud, een sculptuur van Hay dat – naar lokale mythe – de stichters van de stad Venlo verbeeldt. Maar buiten social media en onze website konden we door Covid niet daadwerkelijk met je in contact komen in het afgelopen jaar. En dat past niet bij onze aanpak, die nu juist voortkomt uit een familiaire benadering. Nu de kans er is willen we jullie dus graag beter leren kennen en uitnodigen bij ons thuis. 

We zien jullie graag op de koffie (of iets anders) op:

Zaterdag 25 september,

Zondag 26 september,

Zaterdag 9 oktober, of

Zondag 10 oktober 2021

Tussen 12 en 17 uur.

De entree is gratis, de drankjes ook. We laten graag zien waar we werken maar ook waarAAN we werken, en HOE we werken. Deze zomer hebben we de keuze gemaakt om al onze beelden in eigen huis zelf te maken, ook in de oplages en de afwerking ervan. Zodat, als je en een werk van ons in huis haalt, je ook echt een uniek en door onszelf handgemaakt kunstwerk krijgt, voor een familieprijs. Want dat is ons grootste streven, dat iedereen kunst in eigen huis en hart kan halen.

Als je ons bezoekt op een van deze dagen krijg je bovendien 10% familiekorting als je iets koopt of een bestelling plaatst. Want natuurlijk zijn we buiten een familie, een (startend) bedrijf, dus we zien onze kunstwerken graag uitvliegen. En weet: onze verkoopprijzen starten onder de prijs van een kop koffie…

Weet zien u graag dus op een van deze dagen aan de Sint Urbanusweg 6 in Venlo, en om ons aan jullie voor te stellen. In verband met zijn gezondheid kan Hay helaas niet steeds aanwezig zijn, maar zijn kleinkinderen nemen de honneurs waar door jullie te informeren, rond te leiden, te begeleiden (ook in de juiste Covid-19 maatregelen) en van drankjes en hapjes te voorzien. Ondertussen laat Pascalle met liefde zien waar ze aan werkt, legt Gilbert graag uit hoe we werken en vertelt Mel enthousiast (en honderduit) over ons concept (en alle andere dingen die je mogelijk wilt weten). 

Weet je welkom bij onze familie!