Memento Waste-Lights

Unieke sculpturen voor bijzondere gelegenheden op aanvraag voor u gemaakt door Studio Mansvelders

Blijft u struikelen over de vele ‘Happy Meal-speeltjes’ waar niemand meer naar omkijkt maar wilt u de mooie herinneringen die erbij horen niet kwijt? Waste-Lights zijn kunstwerken van de hand van Pascalle, die gebruikt kunnen worden als kandelaar en die zijn gemaakt van wegwerpspullen. Van oude kommetjes tot vergeelde poëzieplaatjes, van plastic cups van de lokale ijssalon tot uit de mode geraakte bijoux-kettingen, van kapotte beeldjes tot beschadigd serviesgoed. In de webshop vindt u de Waste-Lights die te koop zijn, maar ze kunnen ook op bestelling speciaal voor u worden gemaakt. We noemen ze dan ‘Memento Waste-Lights’, omdat ze gemaakt kunnen worden ter herinnering aan iemand of iets…

Wilt u een kaarsje opsteken ter nagedachtenis? Gaat uw kind op kamers en heeft het wel erg veel speelgoed achtergelaten? Sorteer het uit en laat er een unieke Memento Waste-Light van maken. Gaat u verhuizen en wilt u een mooie herinnering aan een fijne woonplek? Verzamel het laatste jampotje dat u er opende met andere spullen vol met memories en lever ze bij ons in voor een kunstwerk. Een uniek en persoonlijk cadeau voor een bijzonder iemand of een speciale gelegenheid? Neem dan graag contact met ons op. Lever uw eigen spulletjes in een oude (schoenen)doos. We spreken tevoren een formaat, een thema, stijl en kleur met u af. Ook een prijs natuurlijk. Die is vergelijkbaar met de Waste-Lights die u kunt vinden in onze webshop. Het is goed te beseffen dat ook de prijs van deze kunstwerken, niet wordt bepaald door de (wegwerp)onderdelen maar door de toegevoegde materialen zoals de vele lagen verf en coating en vooral de vele uren werk die erin gaan zitten.

Als u uw spullen, van bijvoorbeeld een overleden dierbare, bij ons inlevert gaat Pascalle ermee aan de slag om er een unieke sculptuur van te maken waar u een kaarsje bij op kunt steken. Eerst repareert en restaureert ze door u ingeleverde spullen zoals beeldjes of bordjes. Ze haalt bijvoorbeeld toegevoegde kralenkettingen los en giet ze in epoxy-onderdelen, droogt bloemen, en ga zo maar door. Laag voor laag groeit zo een originele sculptuur uit uw spullen en ontstaat een nieuw verhaal dat in goed overleg speciaal voor u gemaakt wordt. Het is goed te beseffen dat dit een proces is dat best wat tijd in beslag neemt, dus als u een Memento Waste-Light in huis wilt hebben voor een bepaalde datum is het dus belangrijk deze tijdig aan te geven. Met het maken ervan, is al snel een maand nodig in tijd. Als een Waste-Light klaar is wordt deze zonder extra kosten door onszelf – of indien dit niet mogelijk is, door een koerier – bij u bezorgd.

Memento Waste-Lights zijn ook geschikt om as van een dierbare in te bewaren. Deze kunnen we opnemen in het kunstwerk als bijzondere herinnering om iemand te gedenken. Wilt u meer weten? neem graag contact met ons, Gilbert of Mel vertellen u met liefde meer over deze kunstwerken die we op maat voor u kunnen maken.