Lampen

Sinds de samenwerking met Max Malcorps binnen onze studio, ontwerpen en maken wij unieke lampen.

Uniek is in dit geval letterlijk te nemen, het betreft lampen waarvan er maar eentje is. Speciaal voor u ontworpen en door ons gemaakt in onze studio aan de Sint Urbanusweg in Venlo. Eigenlijk zijn het meer dan lampen, het zijn kunstwerken die als lamp gebruikt kunnen worden.

We noemen de lampen ‘Memorylights’. Ze zijn gemaakt van herinneringen. Uw herinneringen. Die een nieuwe betekenis krijgen doordat we er licht op laten schijnen. Lampen die een eigen verhaal vertellen. Samengesteld uit oude, vaak afgedankte voorwerpen.

Zo ontwierpen en maakten we in opdracht onder meer een lamp met de geërfde spulletjes van een overledene, een tafellamp met dingen die een vriendenstel had verzameld voor een bruidspaar en een staande lamp van parfumflessen, gekoppeld aan belangrijke momenten in het leven waarop het parfum gedragen was. Lampen als totems met persoonlijke symbolische betekenis in licht en energie.

Hoe gaat het ontwerpen en maken van een lamp in opdracht in z’n werk?

U neemt contact met ons op en we maken een afspraak om bij u langs te komen (natuurlijk bent u ook welkom in onze studio!). We bespreken uw wensen, welke lamp het moet zijn (een hanglamp, een staande lamp, een bureaulamp en ga zo maar door), de afmeting, de kleurstelling, de plek waar de lamp moeten te staan of hangen. We horen ook graag uw ideeën en voorkeuren voor stijlen.

We nemen onze werkwijze met u door en gaan aan het schetsen. Vervolgens maken we een afspraak om deze met u te bespreken. Na de keuze en goedkeuring hiervan gaat u aan de slag met het verzamelen van spulletjes die in de lamp opgenomen moeten worden (indien dit aan de orde is, anders gaat u iets anders leuks doen) en wij gaan aan het werk in onze studio. We houden u op de hoogte van de vorderingen en komen uiteindelijk de lamp bij u installeren als deze klaar is.

De prijzen van de lampen variëren en starten bij 500 euro. Dit is inclusief alle materialen, maakkosten, transport, installatie en 9% btw. Een echt unieke lamp is dus niet duurder dan een reguliere designlamp die weliswaar heel uniek is op een andere manier maar er wel heel wat meer van bestaan…

Neem contact op met Pascalle of Max, voor een oriënterende, vrijblijvende afspraak. Zodat u dag en nacht met een glimlach bij een mooie herinnering, thuis of op het werk, kunt zingen: ‘Mag het licht aan?’.