Cards, Books, Prints & Stuff

ART TO THE PEOPLE

Pop Art was de eerste stroming die geen inhoudelijk onderscheid maakte tussen unica en oplages in beeldende kunst. Sterker nog, popkunstenaars zagen hun werk liever in hogere oplages bij het publiek verschijnen dan dat ze een enkel werk bij een museum zagen hangen. Dat had alles te maken met de ideeën die deze kunstenaars nastreefden en die wijd verspreid vaste voet aan de grond kregen; dat kunst er is voor iedereen, of dan in elk geval moet het voor iedereen beschikbaar kunnen zijn. Voor een pop art-kunstenaar was een poster of een lp-hoes net zo goed een kunstwerk als een olieverfschilderij, en vaak maakten ze prenten, kaarten en wat dies meer om hun werk breed te kunnen verspreiden.

Studio Mansvelders maakt geen Pop Art. Want dat is een stroming die in de jaren zestig van de vorige eeuw ontstond, de enige echte pop art-kunstenaars zijn zij die destijds actief bij die stroming betrokken waren. Maar zowel in de jaren negentig, als ook nu weer, staan kunstenaars op die voor een groot deel de belangrijkste ideeën van Pop Art overnemen. Daartoe rekenen we onszelf wel: Art to the people!

Om ervoor te kunnen zorgen dat je voor het kleinst mogelijke prijsje kunt communiceren via en met kunst, geven we kaarten uit, schets-en notitieboeken, art-prints. Deze kunt u, naast andere boeken, vinden in onze webshop onder ‘Cards, Books, Prints & Stuff’ of klik hier.